7,5 km menn – 6 km kvinner

Junior NM / DnB Cup på Stryn 9. mars 2012

I skrivende stund er påmeldingene til årets stafett ennå ikke klare.

Stafett-øvelsen er gjerne den konkurransen under et mesterskap som holder høyest temperatur og nerve. Stafett er populært både blant utøvere, stedlig publikum og også hos TV-publikum.

Under årets Junior NM på Ullsheim i Stryn, vil de deltakende idrettsklubbene stille med hvert sitt 4-manns (eller kvinne-lag). Mennene må gå en 7,5 km lang løype, kvinnene 6 km.

Alle utøverne, uansett kjønn, skal avfyre en serie på 8 skudd i stående posisjon og 8 skudd liggende. De åtte skuddene skal treffe totalt fem blinker, så de tre siste kulene slipper man å avfyre skulle de fem første treffe på førte forsøk.

Skulle man være så uheldig å ikke klinke ned de fem blinkene på totalt 8 skudd, blir det strafferunder. Utøverne må da gå en distanse på 150 meter ekstra for hvert av de inntil 5 bomskuddene sine.

Først når eventuelle strafferunder er unnagjort kan utøverne gå til vekslingsområdet og berøre neste lagkamerat ut på skulderen.

Alle de konkurrerende lagene starter samtidig.

Publikumsvennlig

På Ullsheim arena har Markane IL tilrettelagt for publikum til å følge med tett på der det skjer. Følg anvisningene for å få deg en god utkikksplass ved skytefeltene, langs løypa for øvrig – eller i målområdet / utvekslingssonen.
Vi nekter heller ingen å ha med seg egen matpakke/ noe å drikke når de kommer for å følge konkurranser på sportsarenaen vår. Ingenting slår hjemmelaget kakao på termos mens du står langs løypa og følger utøverne! Det er meldt sol og fint vær i stevnehelga, men det blir fort kaldt å stå lenge i ro i snøen.
Derfor oppfordrer vi alle tilskuere å kle seg godt – ha heller med en sekk til å legge gensere tilbake i om det blir varmt utover dagen. Medbrakt varm drikke er tillatt – men strengt tatt ikke nødvendig. Vi har egen kafè inne på området. Her serveres både varm drikke og varm mat fra flere timer før de første løperne gyver avgårde i løypa.
Skulle det mot formodning komme kraftig nedbør og snøfokk under øvelsene, kan publikum stille seg under de store grantrærne langs løypa. Frivillige mannskaper har den siste tiden stått på og kvistet mange av trærne. Nå er det fritt for greiner de nederste meterne over bakkenivå, slik at mange folk kan stå tett inntil stammen samtidig og få beskyttelse fra nedbør fra alle de tette greinene lengre oppe i trærne.
Skulle du og dine fortsatt fryse, oppfordrer vi dere en tur innom Årestova : ei ega varmestue med både stå- og sitteplasser og utsikt mot deler av løypa. Her vil det være salg av enkelte kioskvarer under alle konkurransene – samt i timene forut for første startpulje.

Smørebu og oppstillingsplass

Avslutningsvis må vi minne alle utøvere, deltakende klubber og deres støtteapparat om å være påpasselige med forhåndsbestilling av både oppstillingsplass og smørebu. Erfaringsmessig er det ikke tidsnok å prøve å ordne dette på selve stevnedagen!
Vi tildeler ønsket plass etter førstemann-til-mølla prinsippet, så jo tidligere dere reserverer skriftlig hos Markane IL, jo større sannsynlighet er det for at dere får en god plass!