Offisielle resultater fra Ullsheim 9. mars 2012

Her er et sammendrag over noen av de viktigste plasseringene og resultatene fra Junior NM i skiskyting på Ullsheim i Stryn 09.03.12.

Til sammen deltok over 400 utøvere i de ulike klassene.

Kvinner 19 år 10 km

Hilde Fenne fra Voss SSL gikk av med seieren da hun kom i mål på tiden 34 min 30 sek. Med strafferunder gikk det 3 min og 27 sek lengre tid før sølvvinner Lene Berg Ådlandsvik fra Sørskogbygda IL/ NTG-L kom i mål. Bronsemedaljen gikk til Frida Strand Kristoffersen fra Tromsø SSL/ NTG-T da hun passerte målstreken på 39 min og 2 sek.
Frida Strand Kristoffersen fra Tromsø SSL/ NTG-T kom inn på en hederlig 4rde plass, med Anne Marte Moen Løvstuen fra Geilo IL og Johanna Skånøy/ Skauga IL på de to neste plassene. Det var 22 påmeldte til denne øvelsen og 18 deltakere som fullførte.

Kvinner 18 år 10 km

Gullmedaljen gikk til Turid Salbu fra Voss SSL/ Team Statkraft Hordaland med sluttiden 38 min og 55 min. Sølvvinner ble Kristin Sandeggen fra Alvdal IL/ SVG med tiden 39 min 35 sek. Hege Kne Galåen fra Røros IL/ MVGS tok bronse med tiden 39 min 47 sek.
4. og 5. plassene ble sikret av henholdsvis Sofie Rostad fra Gjerdrum IL/ Team Statkraft Oslo og Mari Muan fra Meldal IL/ MVGS. Av 31 påmeldte var det 30 deltakere som fullførte.

Kvinner 17 år 10 km

Gullet havnet hos Skatval Skilag/ MVGS og deres Lotte Lie som kom i mål på 38 min og 21 sek. Karoline Knotten fra Vestre Målselv SSL/ NTG-L tok brnse med 41 min og 8 sek.             Bronsemedaljevinner ble Line Lenvik Sjåheim fra Østre Toten Skilag. Hun passerte på 41 min og 28 sek.
Nina Tuveng fra Os IL/ MVGS og Kristin Bugge Lyche fra Bærums Skiklubb og team Statkraft Oslo kom inn på hhv fjerde og femte plass. Av 44 påmeldte jenter, var det 41 som fullførte.

Menn 20-21 år 15 km

Førsteplassen gikk til Andreas Grimstvedt fra Fossum IF/ Team Statkraft Lillehammer med tiden 44 min og 2 sek. Vetle Sjåstad Christiansen fra Geilo IL tok sølv med 44 min 21 sek, og bronse gikk til Marius Norø Ingebrigtsen fra Sirdal Skilag med 44 min og 42 sek.
Håvard Gutubø Bogetveit fra Førde IL, Skiskyttargruppa, kapret 4.-plassen og Vegard Bjørn Gjermundshaug/ Alvdal IL kom over målstreken som femtemann. Totalt 56 mann fullførte løpet.

Menn senior 20 km

Selv om dette først og fremst var et Junior NM, var det også lagt inn øvelser for senior aldersklasser. Vi nevner derfor for ordens skyld at på 20-kilometeren for menn, var det Vetle Ravnsborg Gurigard fra Vingrom IL/ Team Statkraft Lillehammer som dro inn gullmedaljen med tiden 1 time og 38 sekunder.
Syver Nygård fra Byåsen SSL/ Team Statkraft Lillehammer tok sølvmedaljen og Eirik Bratli fra Fossum IF tredjeplassen og bronse med 1 time 1 min og 4 sek.

Kvinner 20-21 år 12,5 km

Marion Rønning Huber fra Tynset IF klemte til og sikret seg en solid førsteplass med 45 minutter på å gå gjennom løypa. Neste kvinne inn og sølvmedaljevinner, var Thekla Brun-Lie fra Oslo SSL over fire minutter senere, med tiden 49 min og 20 sek.
Maren Wangensteen sikret seg bronseplassen 18 sek senere; med sluttiden 49 min 38 sek. Det var 11 utøvere som fullførte denne øvelsen.

Menn 19 år 12,5 km

Førsteplassen og gull gikk til Marane IL’s egen Johannes Thingnes Bø med den overlegne tiden 37 min og 42. Vi tillater oss såpass formulering, siden sølvvinner Øystein Ulekleiv fra Dombås IL ankom mål over fire minutter senere, på tiden 42 min og 5 sek.
Bronsemedalje fikk Håkon Svaland fra Birkenes IL/ SVG med sine 42 min og 19 sek. Konkurransen var hard med 57 høyst kvalifiserte deltakere som fullførte.

Menn 18 år 12,5 km

Johan Eirik Meland fra Markane IL/ Team Statkraft Nordfjord var raskest over målstreken og sikret seg gullet med tiden 42 min og 3 sek. Nesten hakk i hæl kom Didrik Maltun fra Fossum IF inn og tok sølvet med tiden 42 min og 13 sek.
Bronsen gikk til Andreas Kvam fra Meldal IL. Han slo resten av oppløpssiden med tiden 43 min og 51 sek. (Kun fire sekunder foran fjerdemann; Marius Haugum fra Bærums Skiklub). I denne øvelsen var det 65 mann som knivet mot hverandre.

Menn 17 år 12,5 km

Årets gullmedalje gikk velfortjent til Anders Sommerstad Juveli fra Lier IL som suste over målstreken på respektable 46 min og 10 sek. Drøye to minutter senere passerte sølvmedaljevinneren Lars Aasheim Svaland fra Birkenes IL målstreken med 48 min og 24 sek.
Det var 75 påmeldte til denne øvelsen, hvorav 63 som fullførte. Bronseplassen gikk til Maksimilian Bie fra Vestre Målselv SSL.