Skiskyting er en vintersportslig disiplin som fusjonerer dynamikken i langrenn og presisjonen i rifleskyting. Kombinasjonen krever både fysisk og mental styrke fra deltagerne, og med så mange ulike faktorer i spill under hver konkurranse er det vanskelig å gamble på denne type sport. Men fortvil ikke, vi er her for å avsløre hemmeligheten hvordan du kan vinne penger på skiskyting.

Hva man må vurdere i skiskyting

Under en skiskyting-konkurransen kan løpsbildet endres flere ganger. Alt avhenger av flere faktorer:

● Treffsikkerhet
● Langrennsformen til utøveren
● Gli på skiene
● Værforhold (vind og snøvær)

Flere ledende online casino som Bet365 og Unibet tilbyr interessante spill på skiskyting. Det spenner seg fra standard spill som direkte vinnere, til mindre populære markeder, for eksempel å ende på pallen i løpet. De tilbyr også “head-to-head-spill, hvor man kan satse på hvilken av to deltakere som skal få best resultat i løpet. Spilleren som kommer høyest trenger ikke vinne løpet, bare slå den andre personen oppført i oddspillet. Vi vil gå over alle typer spill, og gi deg så mye kunnskap som mulig, og sørge for at du får en ekstra fordel over bookmakeren.

Spill på vinneren og medaljevinnere

I denne typen spill er det viktigste å ta hensyn til flere faktorer. Formen til utøveren er selvfølgelig svært viktig; selv om man ligger høyt opp i sammendraget i verdenscupen, så trenger man ikke være i form om man ser litt bak resultatene. Dersom en løper har vunnet flere løp tidlig på sesongen, så er det ikke gitt at han eller hun er i form senere i sesongen og under et mesterskap. Det er viktig å fokusere på spillere som har stabil og sterk ytelse over tid og med en jevn treffsikkerhet på standplass.

En annen ting å vurdere når du skal satse på et vinnerspill, er hvilke distanser løperen er god på. Noen er flinke på sprint, mens andre er mer stabile på lengre distanser. Når du analyserer spillene din, husk å filtrere ut tidligere resultater ved å se på de samme øvelsene til utøveren du vurderer å satse penger på.

Om du ønsker et sikrere valg på oddskupongen din, så kan det være smart å plassere penger på at utøveren kommer på pallen (topp 3) i stedet for å vinne. Om løpet er jevnt, så er det mye som kan skje på standplass på skytingen, og et kant-treff kan avgjøre hvem som vinner. Da er det tryggere å satse på at utøveren vinner en medalje. Oddsen vil være lavere og gevinsten også mindre, men større sannsynlighet for å vinne.

Ikke glem å se på værmeldingen rett i forkant av løpet. Er det meldt sterk vind må man unngå utøvere som har dårlig treffprosent på standplass, og er det meldt snøvær så favoriserer det raske løpere i sporet.

Andre innsatser i skiskyting

“Plasseringsspill” eller såkalte “Head 2 Head-spill” er de mest populære i denne sporten. For de som har erfaring med skiskyting, er de mest interessante. De av dere som er interessert i slike innsatser, bør først og fremst analysere følgende informasjon:

● Løypeprofil (hard løype favoriserer den med best langrennsform)
● Fysisk form for begge idrettsutøvere de siste konkurranse (analyser de siste 2-3 startene til hver enkelt)
● Fellesstart vs enkeltstart. Hvis det ikke er fellesstart, bør du vurdere løypen opp mot værmelding. Når det er varmt vil det bli slush i sporet, og løpere som starter tidlig får en klar fordel. Når det er kaldt, vil man få en rask løype hvor tidsdifferanse i sporet reduseres mellom løperne.
● Treffprosent på standplass. Hvis det meldt vind vil det favorisere en god skytter. Man kan også analysere mer rundt tid på standplass, her kan man finne tider på hver enkelt løper hvor lang tid man trenger for å gjøre seg klar for skyting, tid brukt på 5 skudds serie og tiden det tar å gå en strafferunde.

Konklusjon

Til syvende og sist er skiskyting en veldig dynamisk og spesifikk type sport. Hvis du ikke følger utøvere og idretten tett gjennom sesongen, er det bedre å ikke satse. I motsetning til lagspill er det vanskelig å holde en jevn form over en hel sesong, og resultatene varierer gjerne fra løp til løp ettersom det er så mange faktorer i spill i skiskyting. Selv om det er en nisjesport, bør erfarne gamblere kunne finne verdi i oddsene som tilbys. Sammen med denne guiden er det mulig å vinne penger på skiskyting.