15 km menn – 12.5 km kvinner

Junior NM / DnB Cup på Stryn 9. mars 2012

Under dette mesterskapet er det påmeldt 60 utøvere i klassen Menn 20-21 år.
Favoritter er bl.a Marius Norø Ingebrigtsen, Andreas Grimstvedt og Vetle Sjåstad Christiansen.

Idrettsklubber fra hele lander stiller til start. Noen av klubbene, som f.eks Lier, Trondheim og Svene stiller med to eller flere sterke deltakere.

I klassen for Kvinner 20-21 år er det foreløpig 15 påmeldte utøvere. De kommer fra klubbene Alvdal, Geilo, Fet, Hålandsdal, Marnadal, Oslo, Tynset, Vestre Slidre, Ål, Nordreisa, Svene og Steinkjær.

Blant favorittene finner vi Marion Rønning Huber, Thekla Brun-Lie og Maren Wangensteen.

Under øvelsen Fellesstart går alle utøverne samtidig ut fra startområdet. Selv med et 60-talls påmeldte til Herreklassen, er Ullsheim arena dimensjonert for å ta unna dette.

I løpet av de 15 kilometerne mennene går (og de 12,5 km for kvinnene) skal utøverne skyte fire ganger hver; hvorav to ganger er stående og to ganger liggende. For hver gang utøverne bommer på en av blinkene, må de gå en strafferunde rundt løypa.

Markana IL har tilrettelagt anviste plasser for publikum og støtteapparat til å stå i nærheten av, men likevel på betryggende avstand, fra skyteplassene til utøverne.

Denne distansen ble første gang introdusert under Verdenscupen i 1998/ 99.

Husk båndtvang for hunder!

Alle skiskyting-interesserte publikummere er hjertelig velkommen til å ta med seg sine firbeinte venner til å overvære øvelsene våre ute i tilskuer-områdene.

Husk å respektere båndtvangen! Dere skal ha kontroll på hunden deres til enhver tid og aldri la den gå løs! Både på Ullsheim og andre skiarenaer omkring i Norge har det vært episoder hvor hundene begynner å løpe ut i løypeområdene og jage etter utøverne.
Dette er svært farlig og innebærer stor risiko for både hundene selv og skiløperne. Vi har heldigvis sluppet episoder med løse hunder foran blinkskivene under skyting, men vi kan alle forestille oss hvilken katastrofe dèt fort kunne utviklet seg til!
Andre sportsarenaer i Norge har allerede innført forbud om medbrakte kjæledyr (les: hund) til sine publikumsvennlige arrangementer. Vi i Markane IL håper vi aldri trenger å gjøre det samme.
Dermed er det opp til dere, kjære publikummere, å overholde båndtvangen og påse at både fellesstarten og de øvrige øvelsene ikke blir forstyrret av løshunder. Verken under dette Junior NM’et – eller andre, fremtidige konkurranser.

Velkommen alle sammen!